STANJE U KOVID BOLNICI NA DAN 28.10.2020.

Na dan 28.oktobar u Kovid bolnici je hospitalizovano 40 bolesnika. Većina oboljelih ima tešku kliničku sliku. Na kiseoničkoj terapiji je 25 bolesnika.Na žalost, u protekla 24 sata bilježimo još jedan smrtni slučaj. Radi se o ženskoj osobi starije životne dobi, sa komorbiditetima.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 87 osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona. Epidemiološka situacija je ozbiljna, ali bijeljinska bolnica je dočekuje organizovano. U cilju adekvatnog postupanja u vrijeme pogoršane epidemiološke situacije,  od ponedjeljka 26. oktobra JZU Bolnica “Sveti Vračevi” prešla je na realizaciju plana B prema preporuci Ministarstva zdravlja i socijane zaštite RS, što znači da je potpuno odvojen kovid dio od ostalog dijela bolnice, te da se svi ambulantni pregledi obavljaju u novoj poliklinici za konsultativno- specijalističku zaštitu.

Apelujemo na javnost da shvate ozbiljnost situacije i da se striktno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite, jer to je jedini način da zaustavimo dalju ekspanziju infekcije novim korona virusom.