SPREMNI ULAZIMO U JEDANAESTI MJESEC BORBE PROTIV KOVIDA 19

Na liječenju u kovid bolnicama je 65 bolesnika, od kojih je više od polovine oboljelih sa teškom kliničkom slikom, a sedamnaestoro je vitalno ugroženo. Na  respiratorima je devet (9) bolesnika.  U toku jučerašnjeg dana bila su dva (2) prijema. Na sastanku Kriznog štaba Bolnice ocijenjeno je da se stanje u kovid bolnicama u prvoj dekadi januara nije značajno promijenilo u odnosu na stanje iz decembra mjeseca. “ Broj bolesnika sa teškom kliničkom slikom I dalje je veliki u odnosu na ukupan broj hospitalizovanih”, rečeno je na sastanku.

“Bolnica “Sveti Vračevi” ulazi u jedanaesti mjesec borbe protiv epidemije korona virusom, ali uprkos tome, moral zaposlenih je i dalje na visokom nivou, rekao je jutros u direktnom uključenju u Jutarnji program RTRS-a direktor Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović. On je istakao da se veliki broj zaposlenih dobrovoljno javlja za rad u kovid bolnicama, te da će se menadžment Bolnice potruditi da ih zbog toga nagradi. Maksimović je naveo da PCR laboratorija u Bijeljini pokriva 12 opština te da dnevno obavlja oko 200 testiranja. “Naša PCR laboratorija radi bez prekida zahvaljujući  prije svega angažovanju profesora Nikole Tanića, molekularnom biologu iz Beograda koji je za prethodnih šest mjeseci obučio pet mikrobiologa I molekularnih biologa za rad u PCR laboratoriji, rekao je Maksimović.  On je naveo da Bolnica spremno nastavlja dalje borbu protiv kovid 19, navodeći da bi u narednom period moglo doći do povećanja broja oboljelih, kao posljedica proteklih praznika.

Maksimović je apelovao na sve da se pridržavaju propisanih mjera zaštite, da predstojeće slave proslavljaju hrišćanski u krugu porodice.