PROF. DR ZLATKO MAKSIMOVIĆ NAGRAĐEN ZA LIDERSTVO U ZDRAVSTVU REPUBLIKE SRPSKE

Predstavnici „Medija inventa“ iz Novog Sada uručili su u Banjaluci 20 prestižnih nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ za doprinos u oblastima stvaralaštva, društvenog angažmana, preduzetništva i poslovanja. Nagrađeni su najuspješnjiji pojedinci preduzetnici i institucije.  Među dobitnicima ovog visokog priznanja je i direktor Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina prof. dr Zlatko Maksimović.

‘’Izabrali smo najbolje. Kriterijumi su bili poslovnost, tržišna pozicija, odnosi s javnošću, moralne i etičke vrijednosti, održivi razvoj, humanost, požrtvovanost. U slavu i čast onih koji su žrtvujući svoje živote spašavali naše, u slavu i čast privrednika koji nisu otpuštali radnike nego su nastavili da se bore i sa pandemijom i sa ekonomskom krizom i vremenom’’, izjavio je direktor ‘’Media inventa’’ Vlado Markanović.

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ za liderstvo u zdrastvenoj zaštiti Republike Srpske pripala je direktoru Bolnice ”Sveti Vračevi” Bijeljina, prof. dr Zlatku Maksimoviću.

‘‘Kada stignu ovakva priznanja, kada vidi da to neko prati da to cijeni onda čovjek dobije novu energiju da se u narednom periodu ulaže veću snagu, energiju, kako bi sa svojim saradnicima što bolje rezultate postigao. Ja ovo shvatam i kao priznanje svim zdravstvenim radnicima, kako u Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini tako i u Republici Srpskoj a i šire jer zdravstveni radnici su ti koji su istinski heroji posljednjih godina’’, rekao je direktor Bolnice ”Sveti Vračevi” Bijeljina, Zlatko Maksimović.

U Srpskoj već petu godinu se realizuje projekat `Put ka vrhu` u okviru specijalnih veza Srpske i Srbije. Ima za cilj afirmaciju privrednog i društvenog stvaralaštva, unapređenje prekogranične saradnje i jačanje prosperiteta u regionu.