PREDSJEDNICA I PREMIJER REPUBLIKE SRPSKE OBEĆALI NOVU OPREMU BOLNICI

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković posjetili su Bolnicu “Sveti Vračevi” gdje su održali kraći sastanak sa direktorom Bolnice prof. dr Zlatkom Maksimovićem. “Delegaciju sam upoznao o svemu što smo postigli za godinu dana, kao i sa planovima koje imamo u cilju unapređenja naših usluga. Prenio sam da imamo određenu opremu koja je zastarila, da je potrebno ulagati u vozni park  i rješavati druge probleme, a sve u cilju zadovoljstva naših korisnika”, izjavio je kratko nakon sastanka direktor Bolnice Prof. dr Maksimović, zahvalivši se na posjeti visokoj delegaciji.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će u bijeljinsku bolnicu stići nova oprema, koja uključuje CT skener i magnetnu rezonancu, što će omnogućiti dobru dijagnostiku.

“Moramo što više sredstava da ulažemo u preventivu, da ne dolazimo u poziciju da liječimo. Ako korona može da nas naući nekim stvarima, onda je to preventiva. Sa nivoa Vlade ćemo pokrenuti akciju za preventivne preglede”, rekao je Višković novinarima na pres konferenciji.

On je rekao da rukovodstvo Srpske dijeli zadovoljstvo sa zdravstvenim radnicima što je epidemiološka situacija pod kontrolom, te što je broj oboljelih značajno manji.

“Međutim, dijelim mišljenje i direktora Bolnice da se mi već sada moramo pripremati za naredne dane ne znajući da li će pripremljeni kapaciteti biti potrebni”, rekao je Višković.

On je naveo da će u ovoj zdravstvenoj ustanovi biti ojačani kiseonićki dovodi i povećan broj ležajeva, makar to bila i “promašena” investicija Vlade Republike Srpske”.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je bijeljinska bolnica srce života ove regije i da je stanje u zdravstvu neuporedivo bolje od kada je izgrađena.

Ona je poručila da je zahvalna na onom što rade u zdravstvenom sektoru, a posebno onom što su uradili u toku pandemije.
Cvijanović je iskazala zahvalnost i Vladi Republike Srpske koja je intervenisala kada je u pitanju zdravstveni sektor, ali i podrškom privredi da se ne ugase radna mjesta i lokalnim zajednicama kojima je nadomjestila sredstva koje su izgubile usljed smanjenih prihoda.  
Predsjednica je ukazala da to posmatra kao veliki potencijal Republike Srpske – prvo onaj ljudski, stručni, pa patriotski i ,naravno, institucionalni.  
“Mi smo ozbiljna zajednica iako smo malobrojni u odnosu na neke velike i mnogoljudne zajednice i uvijke sam ponosna kada prepoznam taj kapacitet koji ulažemo, svako kao pojedinac i naravno institucije sa svoje strane i zajedno sa namjerom da pravimo bolji ambijent”, rekla je Cvijanovićeva. Ona je navela da podržava ono što je vidjela u bolnici u Bijeljini.Predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović i premijera Radovana Viškovića dočekao je danas i oko 50 zdravstvenih radnika Bolnice “Sveti Vračevi”.