POVEĆAN BROJ PRIJEMA U KOVID BOLNICU

U Kovid bolnici na liječenju je 11 bolesnika, od kojih je troje (3) na respiratoru, a na kiseoničnoj terapiji je sedmoro (7) bolesnika. Nažalost jedan smrtni slučaj bilježimo u toku jučerašnjeg dana. Radi se o osobi starije životne dobi, sa komorbiditetima.

“U toku jučerašnjeg dana bila su tri prijema. Svi su sa teškim kliničkim slikama i niko nije vakcinisan. Najmlađi pacijent ima 31 godinu i ima obostranu upalu pluća” rečeno je nakon sastanka Kriznog štaba Bolnice.

U protekla 24 sata u Bijeljini su registrovane 22 osobe pozitivne na virus korona.

Pulmolog dr Slađana Trifković izjavila je za medije da se situacija u Kovid bolnici pogoršava, ali da je bijeljinska bolnica spremna da odgovori na najavljeni novi talas epidemije COVID-19.

 “ Menadžment Bolnice, na čelu sa direktorom prof. dr Maksimovićem se potrudio da ne oskudijevamo ni u opremi, ni u kadru, ni u organizaciji, tako da vjerujemo da spremno dočekujemo sljedeći talas epidemije”, rekla je dr Trifković.

Ona je podsjetila da se vakcinacija zaposlenih u Bolnici “Sveti Vračevi” kontinuirano obavlja i da je do sada više od 80 odsto zaposlenih vakcinisano.

Takođe je pozvala građane Bijeljine da iskoriste masovnu vakcinaciju koju provdi Dom zdravlja Bijeljina i time se zaštite od težih oblika bolesti COVID 19.