U BIJELJINSKOJ BOLNICI OBILJEŽENA NEDJELJA DJETETA

Povodom Dječije nedjelje 2021. članovi Humanitarna organizacija „Nemanjići“ iz švajcarskog kantona Tićino, danas su medicinskom osoblju pedijetrijskog i ginekološko –akušerkog odjeljenja uručili prigodne poklone za novorođenčad i djecu koja se nalaze na  liječenju u bijeljinskoj bolnici.

„Naše Udruženje je i ranije organizovalo humanitarne aktivnosti u bijeljinskoj bolnici kroz donaciju bolesničkih kreveta. Danas smo donijeli odjevne komplete za naše najmlađe u želji da pomognemo i njihovim roditeljima u ovom teškom vremenu. Djeca su naše najveće blago i zato ih moramo čuvati i brinuti se o njima,” rekao je Dražen Jovanović, predstavnik Humanitarnog udruženja „Nemanjići“.

Načelnica Odjeljenja pedijatrije dr Ivka Džuveleković zahvalila se gostima iz Švajcarske na brizi koju su pokazali prema najmlađim pacijentima bijeljinske bolnice.

“Mi se trudimo  svake godine da pripremimo simbolične poklone za naše najmlađe pacijente i da na taj način obilježimo Nedjelju djeteta. Ove godine u tome nam je pomoglo Udruženje „Nemanjići“ i veoma smo im zahvalni na tome“, rekla je dr Džuveleković. Ona je dodala da je Odjeljenje pedijatrije, sa dolaskom novog menadžemnta, prošireno sa dječijim kutkom s ciljem da djeca savladaju strah od bolnice i “bijelog mantila”, te da im boravak na liječenju bude zanimljiviji.

Trenutno se na Odjeljenju za pedijatriju na liječenju nalazi 13 djece, dok je na ginekološko –akušerskom odjeljenju devetoro novorođenčadi.