BOLNICA PRIJATELJ BEBA I MAJKI

U protekla 24 sata u našem porodilištu rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka. Mališanima od srca želimo mnogo zdravlja i sreće, a njihovim roditeljima čestitamo. Na Odejljenju za ginekologiju i akušerstvo trenutno se nalazi 13 novorođenih beba sa majkama.

Naša je jasna želja da boravak u bolnici, i bebama i majkama, bude prijatno iskustvo, jer je rađanje najradosniji događaj. Osoblje Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo i Odjeljenja za pedijatriju prošlo je niz obuka na temu promocije dojenja kao najzdravijeg načina ishrane novorođenčadi.

Nakon obuke, Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo je sredinom novembra, dodijeljena puna akreditacija – bezuslovna, od strane Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske (ASKVA), a u sklopu UNICEF – ovog projekta „ Akreditacija bolnica – prijatelja beba”.


“Pozitivno iskustvo poroda i prvih sati s bebom ima nemjerljiv uticaj na daljnji tok bebinog i majčinog života s toga je naša misija da pružimo podršku majkama u uspostavljanju dobre prakse dojenja i stvaramo prijatano okruženje u kojem se bebe rađaju”, poručili su zaposleni na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Bolnice “Sveti Vračevi”.