FORMIRAN PEDIJATRIJSKI TIM U BOLNICI – SVE USLUGE NA JEDNOM MJESTU

Registracija u pedijatrijski tim bijeljinske bolnice omogućava dobijanje usluga zdravstvene zaštite primarnog, sekundarnog i dijelom tercijarnog nivoa, na jednom mjestu.

“Zahvaljujući menadžmentu Bolnice, na čelu sa direktorom dr Zlatkom Maksimovićem, najmlađim pacijentima od sada će pored sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite u bijeljinskoj bolnici biti omogućene i usluge primarne zdravstvene zaštite, čime ćemo zaokružiti paletu usluga koje pružamo u okviru Odjeljenja pedijatrije. Pedijatrijski tim funkcioniše po svim principima primarne zdravstvene zaštite, a registracija se obavlja kao i u domovima zdravlja. Sada ćemo moći da nastavimo da pratimo rast i razvoj djece i poslije izlaska iz porodilišta ili nakon liječenja na našem odjeljenju”, istakla je na pres konferenciji načelnica Odjeljenja pedijatrije dr Ivka Džuveleković, koja je danas održana u Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini.

Ona je navela da je za registraciju potrebno popuniti zahtjev u Bolnici i odnijeti kod porodičnog ljekara, a dalja procedura se završava u Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Prema riječima dr Džuveleković, inicijativa za formiranje pedijatriskog tima potekla je od strane roditelja, a podržana je od strane Fonda. Ona se zahvalila svim roditeljima na ukazanom povjerenju i obećala da neće biti iznevjereno.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove i dječiji hirurg prim. dr Mikajlo Lazić, rekao je da ovo predstavlja samo nastavak pružanja još kvalitetnijih usluga djeci, čime će se ubrzati put dolaska do dijagnoze.

“Registracijom u naš pedijatrijski tim povećava se  dostupnost svih kapaciteta bolnice i više se ne mora ići po uputnice. Jednostvano sve usluge koje bolnica može da pruži dostupne su na jednom mjestu,” rekao je dr Lazić.

Sve informacije o registraciji djece i dolasku na pregled roditelji mogu dobiti putem telefona 055 415-555, broj lokala 2207, 2208 i 2209.

Odjeljenje pedijatrije ima tri odsjeka: odsjek pedijatrije, odsjek neonatologije i odsjek dječije hirurgije, na kojima radi devet pedijatara, od kojih je šest sa supspecijalizacijom iz dječije endokrinologije, kardiologije, neonatologije nefrologija, pulmologije  i dječije hirugije. Godišnje se u supspcijalističkim ambulantama pregleda oko 3.500 mališana.