Krizni štab Bolnice: ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE STABILNO STANJE

Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba Bolnice saopšteno je da su 23 bolesnika na liječenju u Kovid bolnici, od kojih je troje (3) na respiratoru, a 19 na kiseoničkoj terapiji. Za protekla tri dana bilo je ukupno pet (5) prijema.

Na sastanku je ocijenjeno da se stabilizacija stanja u Kovid bolnici nastavlja i u prvim danima nove godine, ali da nije vrijeme za opuštanje.

“Generalno, zadovoljni smo stanjem u Kovid bolnici, ali smo svjesni da nije vrijeme za opuštanje. Eventualne posljedice prethodnih i nastupajućih praznika, očekujemo u drugoj polovini januara, kada je moguć veći broj zaraženih, a samim tim i broj prijema u Kovid bolnicu. Mi smo spremni, kao i do sada, da odgovorimo svakom scenariju”, rečeno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

Iz Kriznog štaba obavještavaju građane da će PCR testiranje biti omogućeno i u vrijeme božićnih praznika.

PCR laboratorija će raditi, 06. januara (Badnji dan) i 08. januara, kada će biti organizovan prijem uzoraka do 9 časova i izdavanje nalaza isti dan u 17 časova.

Raspored rada PCR laboratorije u Bijeljini za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika: http://jzu.bolnicabijeljina.com/