PODRŠKA DOJENJU KROZ PRIMARNI NIVO ZDRAVSTVENE ZAŠTITE U SRPSKOJ

Ljekari i babice iz JZU Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina održali su juče i danas u Banjaluci predavanja o dojenju za doktore medicine i medicinske sestare-tehničare, zaposlene u ambulantama porodične medicine Doma zdravlja Banjaluka i konsultativno-specijalističkim službama pedijatrije i ginekologije.

Predavači iz naše ustanove prenijeli su prisutnima znanje i iskustva stečena posebno kroz proces akreditacije Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, u okviru kojeg je bijeljinska bolnica navedena kao odličan primjer podrške majkama u uspostavljanju dobre prakse dojenja od strane Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Srpske.

Tim iz bijeljinske bolnice predstavljali su dr Mirjana Pantović, dr Jelena Šavija i babica Jasminka Jović.

Projekat „Podrška dojenju kroz primarni nivo zaštite u Republici Srpskoj”, realizuju JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i kancelarija UNICEF-a BiH, uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a namijenjen je zdravstvenim radnicima primarnog nivoa zdravstvene zaštite u cilju uspоstаvljаnjа pоdrškе dојеnju. Aktivnоsti obuke planirane su u dоmоvimа zdrаvljа u Bаnjаluci, Priјеdоru, Trеbinju, Biјеljini i Srеbrеnici, navedeno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.