Stanje u Kovid bolnici na dan 21.08.2020.

Na dan 21.08.2020. u Kovid bolnici hospitalizovana su 23 bolesnika.

Nažalost, u protekla 24 sata bilježimo još jedan smrtni slučaj. Radi se o osobi starije životne dobi sa pridruženim komorbiditetima. Dva bolesnika su u teškom stanju, nalaze se na neinvazivnoj mehaničkoj potpori. Većina bolesnika zahtijeva povremenu ili stalnu kiseoničku terapiju, saopšteno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

U Bijeljini  je  danas registrovano sedam (7) novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Epidemiološka situacija u Bijeljini je i dalje nesigurna. Apelujemo na sve da poštuju propisane mjere zaštite (nošenje zaštitnih maski, fizička distanca i dezinfekcija ruku). Budimo društveno odgovorni, čuvajmo sebe i svoje zdravlje, a na taj način ćemo sačuvati i zdravlje svojih najbližih, ali i drugih oko nas. 

Jedan lijep gest i zahvalnost osoblju Kovid bolnice uputio je izliječeni pacijent koji je bio hospitalizovan na intenzivnom odjeljenju Kovid bolnice više od mjesec dana, najvećim dijelom na respiratoru. Bitku protiv COVID-19 dobio je zahvaljujući bespoštednoj borbi medicinskog osoblja, te je odlučio da im se na tome zahvali.