HUMANOST NE POZNAJE GRANICE

Vrijedna donacija od 28 bolničkih kreveta sa pripadajućim dušecima dopremljena je danas 18.09.2020. u bolnicu „Sveti Vračevi“ Bijeljina. Donacija je obezbijeđena zahvaljujući gospodinu Milanu Popoviću i njegovim prijateljima iz Švajcarske, a na inicijativu prof. dr Zlatka Maksimovića v.d. direktora bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina,  posredstvom Dobrotvorne organizacije „Trojeručica“ Eparhije zvorničko – tuzlanske čiji je predsjednik đakon Velislav Mišura.

Vršilac dužnosti direktora bolnice „Sveti Vračevi prof. dr Zlatko Maksimović zahvalio se dobrotvorima iz Švajcarske i najavio da će kreveti biti raspoređeni u novoj Kovid bolnici. – Zahvaljujem se gospodinu Milanu Popoviću koji je sa svojim prijateljima iz Švajcarske obezbijedio ovako vrijednu donaciju, kao i Dobrotvornoj organizaciji „Trojeručica“ uz čiju pomoć je donacija stigla do nas. Radi se o bolničkim krevetima sa pripadajućim dušecima koji su urađeni po svjetskim medicinskim standardima i koje će, sasvim je izvjesno, služiti novoj Kovid bolnici. Jutros smo obišli prostorije stare ginekologije gdje teku radovi na adaptaciji prostorija za smještaj kovid bolesnika. Planirano je radovi budu završeni tokom oktobra, tako da spremno dočekujemo eventualni drugi talas epidemije kovid-19, najavio je dr Maksimović.

– Bolnički kreveti su namijenjeni za teže bolesnike koji su  vezani za postelju 24 sata i kojima je potrebna veća  medicinska njega, a ovi kreveti im to i omogućavaju, rekao je Milan Popović koji je sa svojim prijateljima iz Tićina u Švajcarskoj organizovao ovu veliku humanitarnu akciju. 

U ime Dobrotvorne organizacije „Trojeručica“  sveštenik Jadranko Stojanović, zahvalio je  na blagoslovu koji je pružio Episkop zvorničko – tuzlanski gospodin Fotije i  humanitarnim organizacijama  „Nemanjići“ i „Grupa za podršku sela Bare“ iz Tićina koji rade na  obezbjeđivanju bolničkih kreveta i druge medicinske opreme bolnicama u RS.  

-Drago mi je što se, nakon tri mjeseca srećemo istim povodom u Bijeljini i obećavamo  da će ovakvih akcija biti još jer naša misija jeste da radimo za dobrobit našeg naroda, rekao je stavrofor Stojanović. On je naveo da je vrijednost donacije 250 hiljada evra.