DONACIJA 40 BOLNIČKIH KREVETA IZ ŠVAJCARSKE

Danas, 09.03. 2022. u Bolnicu „Sveti Vračevi“ je stigla vrijedna donacija bolničkih kreveta u okviru nastavka humanitarne akcije srpskog naroda iz švajcarskog kantona Tićina i angažovanja humaniste Miće Vukića, koji su u više navrata tokom pandemije organizovali humanitarnu pomoć našoj bolnici.

„Radi se o savremenim elektronskim krevetima i danas nam je stigla isporuka od 40 kreveta. Donacija je veoma značajna i vrijedna jer će omogućiti da se popune postojeći kapaciteti, ali i zamijene dotrajali kreveti, kako bi ležećim pacijentima bilo olakšano pružanje zdravstvene njege. Ovom prilikom se zahvaljujemo Udruženju za pomoć sela Bare, crkvenoj opštini iz Tićina i gospodinu Mići Vukiću , kao i Humanitarnom udruženju Trojeručica iz BiIjeljine uz čiju pomoć su kreveti dopremljeni do nas“, izjavila je dr Nela Mitrović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja bijeljinske bolnice.

Mitrovićeva je podsjetila da je Kovid bolnica trenutno bez pacijenata, ali da se intenzivno radi na preuređenju, čišćenju i dezinfekciji prostorija. Za to vrijeme kovid trijažna ambulanta je 24 sata u funkciji.