Krizni štab: STANJE U KOVID BOLNICI SE POGORŠAVA

Jutros je u bijeljinskoj bolnici održan sastanak Kriznog štaba na kojem je konstatovano da se povećava broj hospitalizovanih bolesnika u Kovid bolnici.

 U cilju adekvatnog postupanja u situaciji pogoršane epidemiološke situacije , Krizni štab obavještava javnost da će se od sutra (ponedjeljak 26.oktobar) svi ambulantni pregledi obavljati u novoj poliklinici za konsultativno – specijalističku zaštitu u  zgradi stare hirurgije.

Na dan 25.oktobar u Kovid bolnici je hospitalizovano 23 bolesnika. Većina oboljelih ima tešku kliničku sliku. Na kiseoničkoj terapiji je 18 bolesnika. U toku jučerašnjeg dana primljena su još tri bolesnika u Kovid bolnicu.

U protekla 24 sata u Bijeljini su evidentirane  22 osobe pozitivne na virus korona.

Apelujemo na sve da se obavezno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite jer to je jedini način da zaustavimo dalje pogoršanje epidemiološke situacije.

JZU Bolnica “Sveti Vracevi” Bijeljina je ponosna sto smo otvorili prvu Kovid bolnicu u Republici Srpskoj iz sredstava Kompenzacionog fonda. Moramo da naglasimo da je jucerasnji dan otvaranja Kovid bolnice protekao bez ikakvih stranackih obiljezja. Saopstenja i promotivni materijali pojedinih stranaka i pojedinaca sa otvaranja Kovid bolnice je cista zloupotreba jucerasnjeg dogadjaja, ali to nece zaustaviti zdravstvene radnike nase ustanove da i dalje daju svoj maksimum u borbi protiv pandemije  izazvane korona virusom, poručeno je sa Kriznog štaba Bolnice.