NAGLO POGORŠANJE STANJA: ZA VIKEND VIŠE OD 20 PRIJEMA

Na  liječenju u Kovid bolnicama je 84 bolesnikaod kojih je 19 na respiratoru, a 48 na kiseničnoj terapiji. Više od polovine hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku, među kojima ima i mlađih osoba. Najmlađi bolesnik ima 31 godinu.  Proteklog vikenda u Kovid bolnice primljen je 21 bolesnik. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba bolnice ocijenjeno je da je tokom vikenda došlo do naglog pogoršanja stanja u Kovid bolnicama.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja i Šef Kovid bolnica u Bijeljini prim. dr Mikajlo Lazić  izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Bijeljini zabrinjavajuća.

”Do iznenadnog povećanje broja prijema je došlo zbog nepoštovanje epidemioloških mjera i bojim se da za predstojeće praznike ne dođe do eskalacije, odnosno, još većeg broja prijema u Kovid bolnice”, rekao je novinarima dr Lazić.  

Podsjećamo da samo poštovanje propisanih epidemioloških mjera uz masovnu vakcinaciju stanovništva može uticati na smirivanje epidemiološke situacije, te apelujemo na sve da izbjegavaju veća okupljanja, a da nastupajuće praznike provedu u porodičnom okruženju.