NAJVEĆI BROJ HOSPITALIZOVANIH U NOVOM TALASU

Na liječenju u kovid bolnicama je 95 bolesnika, od kojih je 22 na respiratoru, a 58 na kiseničnoj terapiji. U protekla 24 sata bilo je 11 prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba Bolnice rečeno je da je stanje u Kovid bolnicama veoma složeno i teško. Broj prijema je konstantno veći u odnosu na broj otpusta, kliničke slike su veoma teške, liječenje duže, kompleksnije i neizvjesnije.  

Specijalista pulmologije dr Slađana Trifković, načelnica Odjeljenja pulmologije Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini rekla je danas novinarima da se, uprkos stalnim apelima o poštovanju epidemioloških mjera, broj bolesnika konstantno povećava. Trifkovićeva je, takođe,  istakla da je liječenje oboljelih veoma kompleksno i neizvjesno.  “Želim da skrenem pažnju da i pored toga što se pacijenti javljaju na vrijeme ljekaru, dobiju adekvatnu terapiju I koriste je pravilno, dolaze u situaciju da im se kliničko stanje veoma pogorša i da moraju da budu hospitalizovani. Mi ne možemo sa sigurnošću da kažemo da li će neko imati lakšu ili težu kliničku sliku.”, navela je ona.
Na današnjem presu obratio se i Nemanja Paleksić, koji je na liječenju u bijeljinskoj Kovid bolnici proveo 30 dana na kiseoničkoj podršci, rekavši da je bolest izuzetno opasna, podmukla i da može svakog da pogodi.

“Imam 39 godina, ne pušim, ne pijem, prije toga sam šetao ili trčao svaki dan pet do 10 kilometara, a kada sam ušao u Bolnicu, 20 dana nisam mogao da stanem na svoje noge. Potpuni krah sistema sam doživio i zahvaljujući samo dobrom osoblju, svim doktorim, sestrama, tehničarima, evo sad imam priliku da razgovaram sa vama” , izjavio je Paleksić.

On je pozvao sve građane da bolest shvate ozbiljno, jer, kako je naveo, nažalost mnogi nisu uspjeli da se izbore, zato, naglasio je on, potrebno je ispoštovati epidemiološke mjere i vakcinisati se.