NASTAVLJA SE STABILIZACIJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Na liječenju u Kovid bolnicama je ukupno 51 bolesnik, od kojih je 11 na respiratoru, a 24 na kiseoničnoj terapiji.

U protekla 24 sata bila su tri (3) prijema.  Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba rečeno je da nema značajnijih promjena u Kovid bolnicama.  Sastanku je prisutvovala i prof. dr Biljana Mijović epidemiolog, koja je tom prilikom navela da će se epidemiološka linija na niskom nivou zaravniti, te naglasila značaj procesa vakcinacije protiv kovida 19, kao jedinoj odbrani od virusa korona.

 “ Procenat pozitivnih u Republici Srpskoj juče je bio 12 odsto, što je solidno i očekujemo dalji pad. Ako proces vakcinacije bude tekao prema planu, u naredna dva mjeseca možemo očekivati dalju stabilizaciju stanja u Srpskoj,” istakla je Mijović.  Prema njenim riječima vakcina protiv kovida 19 se pokazala veoma efikasna među zdravstvenim radnicima i pacijentima na nekovid odjeljenjima. Mijović je navela da se masovna vakcinacija stanovništva mora ubrzati  čime bi se smanjila mogućnost mutacije virusa i savjetovala da se vakcinišu i osobe koje su preležale kovid 19.

U protekla 24 sata u Bijeljini evidentirano je osam (8) osoba kod kojih je potvrđen virus korona. Epidemiološka situacija se stabilizuje, a da bi se održao period stabilizacije pozivamo sve da se i dalje ponašamo u skladu sa propisanim i preporučenim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

 Sve dok je virus korona prisutan u zajednici, ne možemo reći da smo se izborili sa epidemijom, poručeno je sa sastanka  Kriznog štaba Bolnice.