Maksimović: „Niko ne smije da trpi zbog pandemije, smanjili smo liste čekanja i uveli preglede u drugoj smjeni”

Od prvog novembra u Poliklinici Bolnice „Sveti Vračevi“ uveden je rad u drugoj smjeni za konsultativno specijalističke ambulante . Prema riječima direktora prof. dr Zlatka Maksimovića, menadžment Bolnice je donio ovu odluku, uprkos pandemiji i posljedicama koje ona uzrokuje, da se ne bi  zapostavili  pacijenti u njihovom redovnom liječenju.

 „ Niko ne smije da trpi zbog pandemije, a pogotovu niko ne smije da se krije iza pandemije kao izgovor da se mora dugo čekati na specijalistički pregled. Napravili smo korak naprijed i kada je riječ o zakazivanju na  specijalističke i supspecijalističke preglede, gdje su čekanja svedena na minimum, uz napomenu da sve što je hitno, odmah se rješava“, rekao je prvi čovjek bijeljinske bolnice. On je pojasnio da pacijenti na pregled čekaju najviše dva do tri dana, a kod određenih specijalnosti uopšte nema čekanja.  

„Nema više dugih listi čekanja na prvi pregled, a na putu smo da riješimo i čekanje kod kardiologa, koji se trenutno čeka oko mjesec dana. Očekujemo da će ubrzo biti veći broj specijalista u našoj ustanovi, što svakako doprinosi unapređenju naših usluga“, rekao je prof. dr Zlatko Maksimović i pojasnio da u Bolnici ima 650 zaposlenih, od kojih je više od 100 specijalista.

On je naveo da bijeljinska bolnica ima  50 doktora na specijalizaciji,  i više od 300 medicinskih sestara-tehničara, te da su se obavljale sve procedure tokom pandemije. Prof. Maksimović je pohvalio rad svih zdravstvenih radnike bolnice istakavši da je ponosan što je na čelu takve ustanove.  

U Poliklinici druga smjena uvedena je za oftalmologa, neurologa, radiologa, endokrinologa i reumatologa.