OBILJEŽEN 12. MAJ MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA

MAKSIMOVIĆ: NEMJERLJIV DOPRINOS SESTRINSKE PROFESIJE

Uoči Međunarodnog dana sestrinstva predstavnici menadžmenta Bolnice “Sveti Vračevi”,na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem, održali su danas sastanak sa glavnim sestarama odjeljenja i službi. Na sastanku je bilo riječi o postignutim rezultatima rada sestrinske profesije u proteklom periodu, kao i o načinima unapređenja sestrinske prakse. ” Prije svega bih istakao nemjerljiv doprinos medicinskih sestara i tehničara u vrijeme pandemije kovid 19 sa posebnim akcentom na one koji su se dobrovoljno angažovali za rad u Kovid bolnici. Kao direktor ove ustanove, zajedno sa svojim saradnicima, nastojaću da se status medicinskih sestara i tehničara još poboljša, kako kroz kvalitetne uslove rada, tako i kroz vrednovanje sestrinske djelatnosti”, rekao je između ostalog direktor Maksimović. Čestitke uz poruke za uspjehe u budućem radu medicinskim sestrama – tehničarima uputile su prim. dr Nela Mitrović, pomoćnik direktora za medicinske poslove i glavna sestra Bolnice Milica Dikić. “Sutra proslavljamo divan posao koje medicinske sestre obavljaju svakodnevno, učestvuju u presudnim odlukama s uticajem na budućnost zdravstvene zaštite i zdravlja pojedinca, porodice i zajednice. Stoga, želim istaći važnost uloge koju medicinske sestre imaju u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite, ali i toga da moraju imati podršku i biti cijenjene, time što će njihov posao koji je od vitalnog značaja biti prepoznat i nagrađen”, istakla je Dikićeva.

U zasluženu penziju ispraćena Dana Mićić, glavna sestra Službe za hematološku i biohemijsku dijagnostiku

Dan sestrinstva je dan kada izražavamo zahvalnost i svim medicinskim sestrama tehničarima koji su završili svoj radni vijek i otišli u zasluženu penziju. U velikoj sali upriličena je svečanost povodom ispraćaja u penziju Dane Mićić glavne sestre Službe za hematološku i biohemijsklu dijagnostiku, velikog čovjeka i profesionalca. Koleginice i predstavnici menadžmenta Bolnice na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem uputili su joj čestitke i zahvalnost za dugogodišnji predan i odgovoran rad. “Dana je iza sebe ostavila tri decenije besprijekornog rada u rukovođenju sestrinskom profesijom u laboratorijskoj službi i mi kao kolektiv smo joj na tome neizmjerno zahvalni”, rekla je Milica Dikić glavna sestra bijeljinske bolnice. Dana Mićić je rođena 1962 godine u Donjem Dragaljevcu. Osnovnu školu je završila u Bijeljini, a srednju Medicinsku školu, smjer laboratorijski tehničar, završila je u Tuzli 1981. godine.Zaposlena u JZU Bolnici „Sveti Vračevi od 1986. godine. Na mjestu glavne sestre u Službi za hematološku i biohemijsku dijagnostiku je od 1992. godine. Tokom tri decenije rada Dana je dala nesebičan doprinos razvoju i unapređenju bolničke laboratorije koja je ove godine akreditovana ISO standardom 15189.Zahtjevan posao glavne sestre u Službi za hematološku i biohemijsku dijagnostiku Dana je od prvog dana do odlaska u penziju obavljala predano i odgovorno. Smirena i staložena, svakom problemu pristupala je studiozno i profesionalno i uvijek nalazila adekvatno rješenje, zbog čega je stekla ogromno poštovanje u cijelom kolektivu. Podsjećamo da je Dana Mićić anonimnim glasanjem izabrana za najboljeg radnika Bolnice u prošloj godini. Novčanu nagradu joj je uručio na dan krsne slave Bolnice, 12. novembra 2021. godine direktor prof. dr Zlatko Maksimović koji je inicijator ovakve vrste stimulacije radnika naše ustanove.Dana Mićić je supruga, majka dvije kćerke i baka četvoro unučadi.

Akcijom preventivnih kontrola šećera u krvi i tenzije obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Oko tri stotine naših sugrađana danas su imali priliku da besplatno provjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak na štandu koji je bio postavljen u krugu JZU Bolnica „Sveti Vračevi“, povodom Međunarodnog dana sestrinstva, 12. maja.Osim redovnih aktivnosti medicinske sestre su skrenule pažnju osobama kod kojih su otkrivene visoke vrijednosti šećera u krvi i povišen krvni pritisak i dale važne savjete kako da spriječe nastanak ozbiljnih zdravstvenih problema kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu.