“OSKAR KVALITETA” ZA BIJELJINSKU BOLNICU I NJENOG DIREKTORA

JZU Bolnica “Sveti Vračevi” i direktor prof. dr Zlatko Maksimović dobili su u Privrednoj komori Srbije u Beogradu priznanje “Oskar kvaliteta”, povodom obeležavanja Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta.

Bolnici “Sveti Vračevi” je pripalo najviše priznanje Šampion poslovne izvrsnosti, a direktoru prof. dr Zlatku Maksimoviću Lider poslovne izvrsnosti za 2021. godinu.

Kako je obrazloženo, bijeljinska bolnica u pandemiji virusa korona dobrom organizacijom rada uspjela je da zbrine oboljele od kovida 19, a da ne prekine bolničke usluge drugim pacijentima, jer su, uprkos ogromnom pritisku na sistem, nastavljene sve operacije, dijagnostičke procedure i specijalistički pregledi.
Osim toga, zaposleni su u saradnji sa partnerima tokom prošle i ove godine omogućili nove usluge za pacijente u oblastima kardiologije i oftalmologije i kao jedina bolnica u BiH uvela standard ISO 9001.

“Mi ne radimo da bismo dobijali nagrade i priznanja. Naše najveće nagrade su spaseni životi naših pacijenata. Međutim, lijep je osjećaj kada neko primjeti naš rad i vrednuje rad institucije, kao i pojedinca. Ovako velike nagrade nas obavezuju da radimo još bolje i posvećenije na zadovoljstvo svih korisnika naših usluga”, rekao je Maksimović.

Zahvalivši za priznanja, prvi čovjek bijeljinske bolnice je istakao da njemu i ustanovi kojom rukovodi ova priznanja znače mnogo jer su dobijena u jeku krize izazvane pandemijom kovid 19 i predstavljaju potvrdu dobrog i kvalitetnog rada u izuzetno teškim uslovima i vremenu velikih izazova.

“Oskar kvaliteta” dodjeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama za vrhunske rezultate postignute u razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti. Bijeljinska bolnica i njen direktor su ove godine jedini dobitnici ovog prestižnog priznanja iz zemalja van teritorije Srbije.

Organizator ove tradicionalne manifestacije Forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2021 je Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE),  u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije (resorno ministarstvo za infrastrukturu kvaliteta).