POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU BIJELJINSKE BOLNICE I FOČANSKOG FAKULTETA – INVESTICIJA U ZNANJE SE UVIJEK ISPLATI

Javna zdravstvena ustanova  Bolnica “Sveti Vračevi” i Medicinski fakultet Foča potpisali su u danas 22.09.2020., u prostorijama bijeljinske Bolnice,  Sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji. Sporazum su  potpisali dekan fočanskog Medicinskog fakulteta prof. dr Dejan Bokonjić i vršilac dužnosti direktora Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović. – Potpisanim  Sporazumom bijeljinska bolnica od danas postaje partnerska bolnica i  nastavna baza Medicinskog fakulteta Foča, što znači da će studentima fočanskog Medicinskog fakulteta biti omogućeno da praksu i veći dio specijalizacije stiču u našoj zdarvstvenoj ustanovi.  Mi smo ovim potpisom preuzeli obavezu da  u budućnosti  više pažnje posvetimo naučno-istraživačkom radu. Investicija koja se ulaže u znanje i nauku se uvijek isplati,rekao je prof. dr Maksimović i najavio potpisivanje sličnog sporazuma Bolnice “Sveti vračevi” i sa Medicinskim fakultetom u Banjaluci.

 Dekan Medicinskog fakulteta u Foči prof. dr Dejan Bokonjić rekao je nakon potpisivanja sporazuma da je riječ o intenziviranju saradnje sa bijeljinskom bolnicom kao jednoj od najvažnijih partnerskih ustanova u istočnom dijelu Republike Srpske.
On je naveo da na Medicinskom fakultetu u Foči već predaje nekoliko profesora iz bijeljinske bolnice, među kojima je i prof. Maksimović, da žele da još mladih stručnjaka iz ove ustanove vežu za fakultet, prvenstveno kroz mentorstvo, kao i da obezbijede mogućnost boravka većeg broja studenata u ovoj bolnici. Bokonjić je rekao novinarima da raste broj studenata, kao i rejting Medicinskog fakulteta u Foči. Popisivanju Ugovora prisustvovali su pomoćnici dekana docent dr Nenad Lalović i profesor dr Nikola Stojanović, kao i predstavnici menadžmenta Bolnice.