POZITIVNO POSLOVANJE –PRVI PUT NAKON 10 GODINA

JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini poslovala je pozitivno za prošlu godinu 432.514 KM, prvi put u proteklih 10 godina, rekao je direktor Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović. „Zaustaviliu smo finasijski pad Bolnice i počinjemo polako da rastemo, što je rezultat domaćinskog odnosa najvećeg broja zaposlenih“, istakao je Maksimović.

On je na konferenciji za novinare u bijeljinskoj Bolnici zahvalio za podršku koju su u teškoj godini borbe protiv pandemije virusa korona pružili osnivač ove zdravstvene ustanove Vlada RS i Ministarstvo zdravslja i socijalne zaštite, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, Fond zdravstvenog osiguranja i Instituta za javno zdravstvo Srpske, te lokalna zajednica. Od drugih partnera izdvojio je  Crveni Krst, zatim podsjetio na veliku humanitarnu akciju uz značaja doprinos  Slavena Ristića i drugih donatora koji su zajedno prikupili preko 100 hiljada KM za kupovinu respiratora. Maksimović je pomenuo i  Udruženje iz Švajcarskog grada Tićina, Udruženje „Trojeričica“ iz Bijeljine i brojne druge donatore.

„Odlično smo reagovali u kovid uslovima, a imali smo 1.300 hospitalizovanih i nikad se nije tražio krevet više, nije nedostajalo kadra i opreme, kao ni entuzijazma i hrabrosti zaposlenih u Bolnici“, ocijenio je Maksimović.

Prema njegovim riječima, donošene su prave odluke u pravo vrijeme, kao što je formiranje dodatne kovid bolnice uoči drugog talasa virusa korona.

Maksimović je rekao da bijeljinska Bolnica još ima obaveze iz ranijeg perioda, veće od 20 miliona KM, ali je izrazio uvjerenje da će u nastavku pozitivnog poslovanja i uz podršku cijele zajednice i to biti riješeno na najbolji način. On je pohvalio i saradnju koju Bolnica ima sa medicinskim fakultetima u Banjaluci i Foči i za ovu godinu najavio ulaganje u znanje, navodeći da je to investicija koja se uvijek isplati. Osim pozitivnog poslovanaj, Maksimović je istakao da je Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u prošloj godini obezbijedila stalan rad Angio –sale, PCR laboratorije za cijelu regiju, otvoren je HISPA centar, pokrenute operacije katarakte najsavremenijom metodom FACO, a liste čekanja za kardiologa i reumatologa, koje su bile i do četiri mjeseca, skraćene su na 20 dana kod kardiologa i 15 dana kod reumatologa.

Današnjoj pres konferenciji prisustvovali su pomoćnici direktora za medicinske i pravne poslove dr Nela Mitrović i Rade Hadži- Stević, načelnica ekonomsko – finansijske službe Vladana Trifković , načelnici dva najveća odjeljenja Bolnice – hirurgije i internog dr Zdravko Matković i dr Aleksandar Janjičić, načelnica Odjeljenja za pedijatriju dr Ivka Džuveleković,načelnica Službe za unapređenje kvaliteta dr Sanja Milovanović i infektolog dr Aleksandra Radojčić.