12 PRIJEMA ZA JEDAN DAN

Na liječenju u Kovid bolnici ukupno je 38 bolesnika.Više od polovine hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku.  Na respiratoru je  osmoro (8) oboljelih,  a gotovo svi ostali bolesnici su na većim ili manjim dozama kiseonika.  U protekla 24 sata bilo je 12 prijema.

“Broj prijema se konstantno povećava, a tokom jučerašnjeg dana zabilježili smo najveći broj prijema od početka novog talasa epidemije koronavirusa”, rečeno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

U toku jučerašnjeg dana u kovid operacionoj sali Bolnice “Sveti vračevi” obavljen je porođaj prirodnim  putem. Rođena je djevojčica teška 2,90 kg i duga 52 centimetra. Majka je na kiseoničnoj terapiji i njeno stanje je stabilno, dok je novorođenče dobro i nalazi se u izolaciji do rezultata PCR testa.

 U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 46 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Epidemiološka situacija u Bijeljini se pogoršava, što potvrđuje i visok procenat pozitvnosti koji iznosi gotovo 70 odsto od ukupnog broja testiranih. Apelujemo na sve da se striktno pridržavaju propisanih mjera zaštite kako bi zaustavili dalje širenje zaraze korona virusom.

Štiteći sebe, štitimo i sve ljude oko nas.