PRVI HELIKOPTERSKI TRANSPORT IZ KRUGA BOLNICE

Prvi put u istoriji postojanja bijeljinske bolnice danas je izvršen vazdušni medicinski transport iz bolničkog kruga. Za manje od pet minuta pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske izveli su akciju transporta mlade trudnice, sa inicijalima N.N., na Kliniku za ginekologiju i akušertvo UKC RS zbog životne ugroženosti.

“Pacijentici ginekološkog odjeljenja bijeljinske bolnice starosti 22 godine u 38 gestacijskoj nedelji trudnoće, koja je sinoć primljena u našu ustanovu, stanje se ovoga jutra pogoršalo, pokazale su analize jetre i bubrega koje je zahtijevalo dalje kliničko liječenje. Odmah smo stupili u komunikaciju sa Helikopterskim servisom Republike Srpske i direktorom Bobanom Kusturićem sa kojim smo dogovorili hitan transport trudnice u GAK Banja Luka. Ovo je prvi put da naša bolnica koristi helikopterske usluge u svom krugu. Zahvaljujemo Helikopterskom servisu Srpske i, u dogovoru sa direktorom Bobanom Kusturićem, u narednom periodu imaćemo na raspolaganju njihove usluge, ukoliko se ukaže potreba transporta naših pacijenata za Banja Luku ili Beograd, saopštio je direktor bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović.

On je novinarima, koji su došli da isprate ovaj događaj, rekao da se briga o pacijentici time ne završava te da će načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo bijeljinske bolnice dr Vesna Maksimović biti u komunikaciji sa načelnicom Klinike za ginekologiju i akušertvo UKC RS, prof. dr Vesnom Ećim Zlojutro, koja će nas informisati o zdravstvenom stanju pacijentice.