ROĐENA ZDRAVA BEBA U KOVID BOLNICI

U Kovid bolnici obavljen je porođaj “carskim rezom” i nakon zahvata majka i beba se osjećaju dobro. Rođena je  zdrava djevojčica , teška 3.040 g, duga 49 cm. Porođaj je obavio ginekolog dr Milivoje Pelemiš, uz asistenciju kolege dr Zorana Despotovića, anesteziolog je bio dr Dalibor Stojanović, a pedijatar dr Vesna Stajić, uz tim anestetičara bijeljinske bolnice.

“Majka je u toku noći primljena zbog bolova i na brzom testu je bila pozitivna, Na prijemu je imala je blago povišenu temperaturu (37,6). Potvrđen je  pozitivan PCR test . Nakon operativnog zahvata majka je smještena u Kovid bolnicu, osjeća se dobro, nema simptome kovid 19, a  beba, pošto je nalaz brzog testa negativan,  u izolacijski dio na pedijatriji. Porodilja, kao ni otac bebe nisu vakcinisani,” rekao je dr Pelemiš.
Nakon jednoipomjesečene pauze, tačnije od 26. juna, u četvrtak je hospitalizovan prvi pacijent sa težim oblikom kovid 19. Pacijent je starije životne dobi (72 godine) iz Janje. Radi se o bolesniku koji je kovid pozitivan sa obostranom upalom pluća i izraženom respiratornom insuficijencijom koja zahtijeva kiseoničnu potporu. Od ranije se bolesnik liječi zbog poremećaja srčanog ritma, povišenog krvnog pritiska, srčane slabosti. Bolesnik nije vakcinisan. U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 12 osoba pozitivnih na virus korona. Posljednjih dana u Bijeljini povećava se broj zaraženih, a stopa pozitivnosti je veća od 50 odsto. Među novozaraženim najviše je osoba mlađe i srednje životne dobi.