Sastanak bolničkog Kriznog štaba, a potom obilazak Kovid bolnice

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Bijeljine, Krizni štab Bolnice “Sveti Vračevi”, na čelu sa v.d. direktorom, prof. dr Zlatkom Maksimovićem, već treći dan za redom, održava sastanke u cilju što boljeg funkcionisanja ove zdravstvene ustanove u kriznoj situaciji. Nakon jučerašnje upućene inicijative Štabu za vanredne situacije Grada Bijeljina, za održavanje HITNE sjednice gradskog Štaba, današnjem sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović. Vršilac dužnosti direktora Bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović insistira na maksimalnoj posvećenosti ovom zadatku svih zaposlenih u Bolnici, a poseban akcenat je na Kovid bolnicu, gdje se nalaze pacijenti koji zahtijevaju liječenje. Iz Kriznog štaba Bolnice se  naglašava da je neophodno da se shvati ozbiljnost situacije i očekuje da se svi koji su nadležni, odgovorno odnose u rješavanju problema.

Danas, 18. jula, nakon stručnog kolegija i sastanka bolničkog kriznog štaba, kom je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Marko Mihajlović, prof. dr Maksimović, sa saradnicima,  je obišao i Kovid bolnicu, kako bi sagledao stanje i preduzeo potrebne mjere.
-Situacija je izuzetno ozbiljna, pacijenti su u teškom zdravstvenom stanju, zdravstveni radnici koji brinu o njima 24 sata, uključujući i pomoćno osoblje rade pod izuzetno teškim uslovima. Zato apelujem na sve građane da poštuju sve preporučene mjere zaštite, jer jedino tako možemo imati  situaciju pod kontrolom. S druge strane moramo biti spremni za eventualne nove pacijente. Ne smijemo dozvoliti propuste bilo koje vrste, jer zdravlje naših građana je na prvom mjestu”, rekao je prof. dr Maksimović. U cilju što efikasnije borbe protiv virusa korona i stavljanja epidemiloške situacije pod kontrolu, prof. dr Maksimović očekuje u ponedeljak, 20. jula, dolazak načelnika Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC Banja Luka, primarijus profesora Peđe Kovačevića i načelnicu Klinike za infektivne bolesti UKC, prof. dr Antoniju Verhaz, kako bi zajedno procijenili situaciju i preduzeli dodatne korake u borbi protiv virusa korona.