SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE – PRAVE ODLUKE U PRAVO VRIJEME

Članovi Kriznog štaba Bolnice “Sveti Vračevi” održali su danas sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova primarnog nivoa na kojem su usvojene smjernice za koordinisano djelovanje u borbi protiv pandemije korona virusom. Prema riječima direktora Bolnice prof. dr Zlatka Maksimovića sastanak je protekao u pozitivnoj atmosferi i ocijenjen je kao veoma konstruktivan.

“ Naši prethodni sastanci koje smo održavali proteklih mjeseci dali su rezultate i omogućili su  da donesemo prave odluke u pravo vrijeme zbog čega je naša regija korektno odgovorila zadatku kada je u pitanju borba protiv pandemije korona virusom, rekao je dr Maksimović

On se zahvalio svim zdravstvenim ustanovama primarnog nivoa, a posebno Domu zdravlja Bijeljina  na angažovanju radnika za rad u  Kovid 3 bolnici u Banji Dvorovi. Maksimović je najavio da će sličan sastanak biti održan pred Novu godinu, te da će se zajedno krenuti u veliki poduhvat koji bijeljinska bolnica planira, a to je da angio-sala radi 24 časa za hitne slučajeve.  

Direktor Doma zdravlja Bijeljina prim. dr Danijela Đukin je izjavila da je zdravstveni sistem još održiv i da radi u 100 procentnom kapacitetu. Ona je istakla da situacija i dalje nije laka, ali da je organizacija I saradnja među zdravstvenim ustanovama veoma dobra.

“Epidemiološka situacija nije nimalo laka, ali dobrom organizacijom i sinhronizovanim djelovanjem svih zdravstvenih ustanova sa regije uspjeli smo do sada da se izborimo, rekla je Đukinova I pozvala sve koji slave sv. Nikolu da slavu obilježe na najskromniji način sa članovima svojih porodica.