STANJE U KOVID BOLNICAMA STABILNIJE

Na liječenju u Kovid bolnicama je 72 bolesnikaod kojih je 21 na respiratoru, a 32 na kiseničnoj terapiji. U protekla 24 sata bila je sedam (7) prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba rečeno je da je stanje u Kovid bolnicama nešto stabilnije u odnosu na prethodne dane, s obzirom da je smanjen broj prijema.

U protekla 24 sata u Bijeljini je evidentirano 36 pozitivnih na virus korona.  Prema riječima glavne sestre Bolnice Milice Dikić epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, te da nije vrijeme za opuštanje.

“S jedne strane, bilježimo manji broj prijema u kovid bolnice, ali uočavamo da je  broj pozitivnih među komercijalnim testovima I testovima za elektivne programe  povećan. To ukazuje da je virus prisutan kod mnogo većeg broja ljudI nego što je registrovano, te je neophodan maksimalan oprez i poštovanje epidemioloških mjera”, rekla je Dikićeva. Ona je navela da je i dalje veliki broj bolesnika na kiseoničkoj potpori i da se uglavnom radi o osobama starije i srednje životne dobi, ali da je bilo i mladih osoba koje su završile liječenje.