STANJE SE POGORŠAVA, POVEĆAVA SE BROJ PRIJEMA

Na liječenju u kovid bolnicama je 77 bolesnika, od kojih je 20 na respiratoru, a 46 na kiseničnoj terapiji. Gotovo svi pacijenti su sa teškim kliničkim slikama, a 30 je životno ugroženo. U protekla 24 sata bilo je 11 prijema. Na jutros održanom sastanku Kriznog štaba Bolnice ocijenjeno je da se stanje u kovid bolnicama pogoršava.

Šef Kovid bolnica prim. dr Mikajlo Lazić u izjavi novinarima rekao je da se broj prijema u kovid bolnice povećava što upućuje da će se i u narednim danima pogoršavati epidemiološka situacija.

“Bolnica je vrh ledenoga brijega gdje završavaju svi oni koji ne poštuju epidemiološke mjere, a nerijetko i kao životno ugroženi. Sada je liječenje i njega bolesnika oboljelih od kovida 19 daleko kompleksnija i dugotrajnija, nego što je to bilo u posljednjem talasu epidemije u novembru “rekao je on.

 Lazić je naveo da Bolnica u posljednje vrijeme ne dobija nikakvu pomoć od Kriznog štaba za vanredne situacije grada Bijeljina i ocijenio provođenje epidemioloških mjera neadekvatnim.   “Da gradski Krizni štab u Bijeljini provodi naložene epidemiološke mjere, ne bi ovoliki broj ljudi završavao u bolnici “, zaključio je dr Lazić.

On je apelovao na sve da situaciju shvate krajnje ozbiljno I da se strogo pridržavaju propisanih mjera zaštite: nošenje maski, redovna higijena ruku, održavanje fizičke distance.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano još 55 novozaraženih virusom korona.