ZA TRI DANA OBAVLJENO 19 PRIJEMA

Na liječenju u kovid bolnicama je 48 bolesnika, od kojih je više od polovine sa teškom kliničkom slikom. Jedanaest bolesnika je na respiratorima, a 25 na kiseoničkoj terapiji. U protekla tri dana bilo je 19 prijema u kovid bolnicu. “Stanje u kovid bolnicama je nezadovoljavajuće jer je veliki broj bolesnika sa teškom kliničkom slikom, među kojima ima i mlađih osoba”, rečeno je jutros na sastanku kriznoig štaba Bolnice.  

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 10 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Epidemiološka situacija je sve nepovoljna i zato  apelujemo na sve da se striktno pridržavaju propisanih mjera zaštite: nošenje maski, održavanje distance, pojačana higijena i dezinfekcija, kao i izbjegavanje većih okupljanja.

Do sada je protiv virusa korona vakcinisano ukupno 169 radnika bijeljinske Bolnice, a narednih dana biće nastavljen proces imunizacije . Menadžment Bolnice “Sveti Vračevi” omogućio je svim radnicima, koji su izrazili želju za vakcinisanjem, da se vakcinišu odabranom vakcinom. Danas je u Bolnici izvršena  revakcinacija 40 radnika koji su prvu dozu Sputnjik V vakcine primili 14.februara.