KOVID BOLNICE ZA SADA IMAJU DOVOLJNO KAPACITETA

U kovid bolnicama hospitalizovano je 112 bolesnika. Više od polovine oboljelih je sa teškom kliničkom slikom, oko 30 bolesnika je životno ugroženo, a 17 je na respiratoru. ” Bolnica je dobro organizovana i da za sada nema problema sa kapacitetom u tri kovid bolnice, rekao je prof. dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice “Sveti Vračevi”. Maksimović je juče sa saradnicima obišao kovid 3 bolnicu u Banji Dvorovi i uvjerio se da je moral zdravstvenih radnika na zavidnom nivou, kao i zadovoljstvo pacijenata sa kojima je razgovarao. U Banji Dvorovi su smješteni oboljeli od kovida 19 sa srednje teškom slikom, koji uglavnom ne zahtijevaju kiseoničku terapiju.

U protekla 24 časa u Bijeljini je registrovano još 57 pozitivnih na virus korona što je oko 50 procenata od ukupnog broja testiranih. U Bijeljini je aktivno 1.189 slučajeva pozitivnih na virus korona, od kojih je 81 dijete školskog uzrasta.
Prema ocjeni Gradskog štaba, epidemiološka situacija u Bijeljina “i dalje je nepovoljna sa tendencijom da postane zabrinjavajuća”.
Gradski štab uskladio je sa Republičkim štabom za vanredne situacije mjere koje ostaju na snazi do 21. decembra, a konstatovano je da, za sada, nema potrebe za izvođenjem nastave na daljinu.

Ljekari su ponovo apelovali na strogo pridržavanje epidemioloških mjera, naročito u svjetlu predstojećih vjerskih praznika.