Stanje u Kovid bolnici postaje zabrinjavajuće

U toku popodnevnih sati, juče 20.jula, u Kovid bolnicu, primljeno je još 12 bolesnika sa pneumonijom koji imaju srednje tešku do tešku klinički sliku. Stanje je sada već zabrinjavajuće, jer  je popunjenost kapaciteta Kovid bolnice  dostigla 90 odsto što predstavlja porast od 20 odsto  u odnosu na prethodni dan. Jasno je da smo na granici iscrpljenosti kapaciteta te da je neophodno brzo proširenje postojećih, rečeno je jutros na Kriznom štabu Bolnice.

Danas  (21.jul) u Kovid bolnici, imamo 36 bolesnika! Jedan pacijent je na respiratoru, jedan je na respiratornoj potpori, a 22 na kiseoničkoj terapiji. Klinička slika oboljelih kreće se od srednje teške do izuzetno teške. Da bi bolesnicima koji su sa teškom kliničkom slikom bila obezbijeđena kontinuirana respiratorna podršaka,  od juče  je obezbijeđen i stavljen u funkciju agregat u Kovid bolnici.  Izvršen je tehnički servis sistema koji omogućava centralno snabdijevanje  kiseonika kovid oboljelih.

Situacija u Bijeljini prijeti da postane dramatična! Da bismo izbjegli katastrofalan scenario, molimo, apelujemo i tražimo od  Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina, zdravstvenih ustanova koje gravitiraju ka Bolnici i  građana, da naša upozorenja shvate krajnje ozbiljno i da primjenjuju obavezne mjere lične zaštite. U suprotnom, teško ćemo moći zbrinuti i pomoći svim potencijalnim pacijentima, koji budu budu imali tešku kliničku sliku.