Trend rasta broja osoba upućenih u Kovid bolnicu prisutan je i dalje

Danas (22.jul) u Kovid bolnici imamo 33 pacijenta. Pet (5) pacijenata je uspješno izliječeno, a dva (2) pacijenta su preminula od COVID 19. Radi se o dva muškarca starije životne dobi, sa komorbiditetima od kojih je jedan bio priključen na respirator.

Stanje pacijenata u Kovid bolnici i dalje je teško, kao i prethodnih dana. Na kiseoničkoj terapiji je 25 pacijenata, od kojih je jedan (1) na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji,  dok su ostali pacijentii pod terapijom.

Na području Bijeljine I dalje je visok procenat pozitivnih na COVID 19 u odnosu na broj testiranih, (više od 20%), a nastavlja se i trend rasta broja pacijenata koji se upućuju u kovid bolnicu. Da bismo izbjegli katastastrofalan scenario, apelujemo na sve građane da se pridržavaju obaveznih i preporučenih mjera. Podsjećamo da je nošenje maske obaveza i na otvorenom prostoru gdje nije moguće ostvariti distancu od dva (2) metra. Molimo vas da pored ove mjere lične zaštite, često perete i dezinfikujete ruke i da izbjegavate veća okupljanja, jer to je najefikasniji način da sačuvate svoje i zdravlje ljudi oko vas.