ZADOVOLJNI PROCESOM VAKCINACIJE ZAPOSLENIH

U JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina ovih dana nastavljen je proces revakcinacije zaposlenih i penzionisanih radnika ove ustanove, kao i članova njihovih porodica.
Prema riječima infektologa dr Aleksandre Radojčić, do sada je vakcinisano ukupno 665 osoba, od kojih je 636 primilo drugu dozu vakcine i time sebi osigurali adekvatnu zaštitu od najavljenog novog talasa virusa korona.
“Bijeljinska bolnica je prva poslije Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske krenula sa procesom vakcinacije protiv kovida 19 i od samog početka smo zadovoljni odzivom naših radnika. Obzirom da faktor rizika za naše zaposlene nije radno mjesto , nego članovi porodice, mi smo odlučili da proces imunizacije proširimo i na bliže kontakte naših radnika. I tu smo naišli na dobar odziv, izjavila je dr Radojčić.
Ona je navela da su svi koji su od juna strpljivo čekali drugu komponentu ruske vakcine Spunjik V,  ovih dana primili drugu dozu, te da kod vakcinisanih nisu zabilježene ozbiljnije reakcije.

Dr Radojčić je izjavila da akcenat vakcinacije sada treba staviti na mlađu populaciju i radno sposobno stanovništvo, jer su oni najviše oboljevali u posljednjem pandemijskom talasu, a da je za mlađe od 18 godina potrebna saglasnost roditelja ili pedijatra.

Menadžment bolnice “Sveti Vračevi” na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem ocijenio je kao veoma dobru organizaciju  Doma zdravlja Bijeljina u sprovođenju imunizacije građana i najavio da očekuje da će uskoro svi radnici Bolnice biti vakcinisani. Bolnica raspolaže sa tri vrste vakcina: Sputnjik V, Sinovak /Sinovac/i Fajzer /Pfizer/.