RADNO, ZAJEDNO SA EMINENTNIM STRUČNJACIMA,  OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Danas , 07. aprila, na Svetski dan zdravlja, u Bolnici „Sveti Vračevi“, boravili su eminentni stručnjaci iz oblasti dermatovenerologije i dječije hirurgije, profesor dr Miloš Nikolić i profesor dr Radoje Simić.  U okviru radne posjete, održana su dva stručna predavanja na temu „Liječenja teških oblika parcijalnog gubitka kose kod djece i adolescenata“ profesora dr Miloša Nikolića i „Hirurški pristup bolestima kože i potkožnog tkiva“ profesora  dr  Radoja Simića, održana su u organizaciji  Bolnice „Sveti Vračevi“, a prof.dr Radoje Simić je uz asistenciju tima dječije hirurgije , obavio i dva operativna zahvata. Direktor Bolnice, profesor dr Zlatko Maksimović, istakao da je ovo jedan od najboljih načina da se obilježi Svjetski dan zdravlja.

– Naša misija je da nivo zdravstvene zaštite konstantno podižemo na viši nivo, a to radimo i na način da su sve češće sa nama i uz nas eminentni stručnjaci, vodeći ne samo u regionu, nego i šire. Profesor dr Miloš Nikolić je vodeći dermatovenerolog na Balkanu, direktor je Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije i šef Katedre za dermatovenerologiju na Medicinskom fakultetu Beograd, a ono što me posebno raduje, dogovorili smo dugoročnu saradnju. Profesor je održao i stručno predavanje, a obavio je i nekoliko pregleda pacijenata iz ove oblasti. U narednom periodu prof. dr Nikolić će biti stalno na raspolaganju našim doktorima, putem internet komunikacije, a svakako da će povremeno dolaziti u Bolnicu i pregledati pacijente“, rekao je prof. dr Maksimović i zahvalio se prof. dr Nikoliću u ime ove zdravstvene ustanove i kako je naglasio, „posebno u ime korisnika uluga“. Maksimović je istakao da je i prof. dr Simić već poznat pacijentima Bolnice, jer kontinuirano dolazi u ustanovu i sa dječijim hirurzima obavlja složene hiruške zahvate.

-Priof, dr Simić takođe je održao stručno predavanje, a potom sa našim doktorima obavio dvije hiruške intervencije. Zahvalni smo što je sa nama, što timski radimo i unapređujemo zdravstvo u Bijeljini“, rekao je Maksimović.  Da je Bolnica izuzetno opremljena i da ima odlične ljudske resurse, potvrdio je prof. Dr Nikolić.

-Bilo koji grad u Evropi veličine Bijeljine, pa i veći, bio bi ponosan da ima ovakvu zdravstvenu ustanovu. Srećan sam da vidim da se medicina u ovom kraju razvija na ovakav način. Prihvatio sam saradnju sa bijeljinskom Bolnicom i smatram da Srbija i stručnjaci iz Republike Srbije na svaki način su dužni da pomognu razvoj svih segmenata Republike Srpske, pa samim ti i zdravstvu.  Dolaziću jednom u dva mjeseca i pregledati pacijente za koje će kolege u Bolnici procijeniti da je potreban pregled, a naravno, internet komunikacija će biti svakodnevna“, rekao je prof. dr Nikolić. O značaju dječije hirurgije u Bijeljini, govorio je  prof.dr Radoje Simić i pohvalio stručnost dječijih hirurga.

-Danas sam sa prim. dr Mikajlom Lazićem i izuzetnom dr Brankom Dakić.koja je na specijalizaciji dječije hirurgije,uradio dvije operacije, kao i kompletnim timom u operacionoj sali, a posebno me raduje što ova Bolnica ima kvalitetne mlade kadrove koji su budućnost zdravstva. Moram da pohvalim zalaganje rukovodstva Bolnice na čelu sa prof. dr Maksimovićem, koji ulažu u zdravstvo, a znamo da bez ulaganja nema napretka. Ovo nisu riječi hvale, da bi neko dobio političke poene, nego da istaknem koliko je značajno ulagati u zdravstvo, jer zdrava djeca i zdrava nacija su budućnost“, rekao je prof. dr Simić.