BOLNICI 1,7 MILIONA KM ZA MAGNETNU REZONANCU

Ministar zdravlja i socijane zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisao je danas u Banjaluci sporazum o raspodjeli donatorskih sredstava Savjeta ministara za pet zdravstvenih ustanova u Srpskoj za nabavku opreme ukupne vrijednosti 3,7 miliona KM.

Ministar je rekao da su sredstva namijenjena za nabavku magnetne rezonace za Bolnicu “Sveti Vračevi” u Bijeljini, za nabavku po jednog CT aparata za bolnice u Gradišci i u Nevesinju, zatim aparata za ultrazvučno razbijanje kamenca u bubregu i mokraćnim kanalima za Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu i za novi digitalni RTG aparat za Dom zdravlja u Banjaluci.

On je izjavio novinarima da su ovim sporazumima zdravstvene ustanove dobile mogućnost da nabave vrlo vrijednu opremu na osnovu finansiranja Vlade Srspke, a shodno doznačenim sredstvima Savjeta ministara.

“Ovo su bili zahtjevi zdravstvenih ustanova koje smo bili u prilici da obradimo u prošloj godini i cijenili smo shodno prioritetima i potrebama koje imaju te ustanove za opremom. Ovim sporazumom smo regulisali prava i obaveze u realizaciji aktivnosti”, naveo je Šeranić nakon potpisivanja sporazuma.

Direktor bijeljinske bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović rekao je da je ovo veliki dan za ustanovu i za opštine koje joj gravitiraju, ali i za širi region, ističući da je ovim obezbijeđeno 1,7, miliona KM za kupovinu magnetne rezonance.

“Imamo magnetnu rezonancu koja je stara više od 11 godina i koja je u posljednje vrijeme često u kvaru, tako da ćemo ovim povećati stepen zadovoljstva naših korisnika usluga. Zdravstvenu zaštitu dižemo na viši nivo”, istakao je prof. dr Maksimović.