DOBROTVOR MIĆO VUKIĆ POSJETIO BOLNICU

Direktor JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ prof. dr Zlatko Maksimović,  uručio je zahvalnicu humanisti  i dobrotvoru Mići Vukiću iz švajcarskog grada Tićina povodom organizovanja više humanitarnih akcija za pomoć bijeljinskoj bolnici u najtežem periodu pandemije.  U okviru posjete našoj zdravstvenoj ustanovi Mićo Vukić je sa direktorom i saradnicima obišao kovid bolnicu u kojoj više od mjesec dana nema bolesnika, kao i novu bolnicu i polikliniku.

„Pomoć bijeljinskoj bolnici smo organizovali preko „Humanitarne grupe za pomoć sela Bare „ i crkvene opštine iz Tićina u Švajcarskoj. Pomoć prilikom dopremanja opreme pružila je i Dobrotvorna organizacija “Trojeručica” iz Bijeljine. Organizovali smo niz humanitarnih akcija za opremanje bolnica u Republici Srpskoj i Srbiji. Bolnici u Bijeljini donirali smo oko 60 modernih bolničkih krveta i monitore za Jedinicu  intenzivne njege. Do kraja ove godine biće realizovana još jedna humanitarna akcija za bijeljinsku bolnicu“, rekao je Vukić. On je rekao da ga posebno raduje što je svu doniranu opremu zatekao u funkciji i veoma dobrom stanju.

Direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ prof. dr Zlatko Maksimović se u ime zaposlenih i korisnika usluga Bolnice zahvalio gospodinu Mići Vukiću za pomoć i rekao da će se saradnja sa  Udruženjima iz dijaspore nastaviti i u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo.

„Mi smo danas ukazali poštovanje dobrotvoru Mići Vukiću koji je organizovao niz humanitarnih akcija za našu ustanovu  i nadam se da ćemo se ponovo vidjeti u boljim i srećnijim vremenima za sve nas“, rekao je prof. Maksimović.

Direktor Bolnice prof. Maksimović poklonio je Vukiću knjige „Naša borba sa kovidom“ i „Menadžment u zdravstvu“, čiji je autor.