NA SIMPOZIJUMU GINEKOLOGA I OPSTETIČARA REPUBLIKE SRPSKE U TREBINJU

TREBINJE – Simpozijum ginekologa i opstetičara Republike Srpske sa međunarodnim učešćem.

Proteklog vikenda u Trebinju je održan Simpozijum ginekologa i opstetičara Republike Srpske sa međunarodnim učešćem, a tema je bila “Trudnoća i kovid 19 regionalna i naša iskustva”.

Iskustva iz JZU Bolnice “Sveti Vračevi” u vrijeme najvećeg izazova za profesiju iznijela je načelnica ginekološko – akušerskog odjeljenja prim. dr Vesna Perković Maksimović. Ona je navela da je zahvaljujući pravim odlukama menadženta, na čelu sa direktorom prof. dr Zlatkom Maksimovićem i uz požrtvovanost svih zaposlenih na ginekološko -akušerskom odjeljenju, bijeljinska bolnica uspjela da održi bezbjedne uslove za brigu o trudnoći i donošenje novorođenčadi na svijet.

Posebna sesija bila je održana za babice, na kojoj je učešće uzela glavna sestra Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo iz naše ustanove Jasminka Jović.

U timu koji je predstavljao bijeljinsku bolnicu na Simpozijumu bili su i prim. dr Gordana Arnautović, načelnica Službe za anesteziju i reanimaciju, dr Milivoje Pelemiš, specijalista ginekologije i akušerstva, specijalizanti ginekologije i akušerstva dr Aleksandar Stevanović, dr Jelena Marković, dr Milica Maksimović i babica Milkica Stevanović. Simpozijum ginekologa i opstetičara u Trebinju je okupio oko 250 učesnika, iz Republike Srpske, Srbije, Austrije..