PRIPREMAMO SE ZA POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Epidemiološka situacija, prouzrokovana virusom korona, na području Grada Bijeljina i dalje je teška, iako je od početka avgusta do danas primjećen blagi pad broja zaraženih u odnosu na isti period u julu, saopšteno je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prof. dr Zlatko Maksimović, v.d. bolnice “Sveti Vračevi” rekao je da se broj prijema u Kovid bolnicu povećava, te najavio proširenje kapaciteta.

 – Radimo na proširivanju kapaciteta Kovid bolnice, koja trenutno može da primi 40, odnosno, 50 bolesnika, a već od sutra kreće se sa građevinskom adaptacijom prostora na staroj ginekologiji. Dupliraćemo bolničke kapacitete, ali i kapacitet infektološke ambulante, – najavio je dr Maksimović. -Istovremeno, plan je da se konsultativno – specijalističke ambulate presele u zgradu stare hirurgije, kako bi zaštitili novu zgradu bolnice od mogućnosti zaraze. Ove mjere priprema su za naredni period, odnosno, za jesen, kada se prognozira moguće pogoršanje epidemiološke slike. Komentarišući epidemiološke mjere, dr Maksimović je još jednom naglasio da struka nije saglasna sa odlukom Kriznog štaba da se dozvoli muzika uživo u ugostiteljskim objektima, međutim, na na današnjem sastanku jednoglasno su donijeli procjenu po kojoj će, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije na području grada, biti pooštrene mjere.  

Makismović je upoznao javnost i sa kadrovskim promjenama u bijeljinskoj bolnici. Postavljen je novi načelnik Internog odjeljenja Aleksandar Janjičić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog. Riječ je o mladom i uspješnom ljekaru, subspecijalisti kardiologije, koji je u Bijeljinu došao iz beogradskog Kliničkog centra. Dr Maksimović je najavio još kadrovskih promjena u narednom periodu.